Swisscham25 faültetés a Népligetben

november 3.
Megosztás

Az idén 25 éves Swisscham Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a születésnapja alkalmából 25 fát ültetett Népligetbe a Főkert szakmai segítségével és a tagvállalatok támogatásából. E közös ügyben egy fa erejéig mi is szerepet vállaltunk.

Swisscham25 faültetés a Népligetben

A jubileumi faültetés célja az, hogy a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara és annak tagjai kifejezzék elkötelezettségüket a környezetvédelem iránt, és egy közös akció keretében együtt tegyenek a fenntarthatóbb jövőért. Az elmúlt hónapokban bekövetkezett járványügyi helyzet a projektet egy nem várt, új jelentéssel ruházta fel: a 25 facsemete nemcsak az elmúlt 25 sikeres évet, hanem az új életet, az újrakezdést és a jövőbe vetett hitet is megtestesíti.

Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke elmondta: a Swisscham Hungary tagjai bebizonyították, hogy külön-külön és együtt is felelősséget vállalnak a természeti értékek megőrzéséért és fenntartásáért. A faültetés másik szimbolikus üzenete az volt, hogy a facsemeték növekedésével együtt a Kamara tevékenysége továbbra is folyamatosan fejlődjön, és a svájci-magyar kapcsolatok aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte a Swisscham Hungary környezetvédelmi akcióját: „Amikor nemcsak szavakban, hanem tettekben is elköteleződünk a jövő felé, az Magyarországnak is egy fontos üzenet. Nagyon köszönöm minden jelenlévő partnernek, akik szimbolikus, de mégiscsak fontos szövetségeseink abban, hogy Budapestet még zöldebbé és még innovatívabbá tegyük.” 

Szamosközi Péter, a Morihana Kft. igazgatója jelezte, hogy tagvállalatként nagyon örültek a faültetésre szóló felkérésnek. Fontos, hogy az egyébként nem a nyilvánosság előtt szereplő cégek is tegyenek a környezetért. Ezek ugyanis nemcsak zöld programok immár, hanem egyéni felelősségvállalások is.

További információ:


Kapcsolódó hírek

június 16.

Nyitottság az üzleti életben

Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

 
május 11.

Indulunk Az év intelligens vállalata 2021 versenyen

Második alkalommal indulunk a Mensa Hungariqa által megrendezett Az év intelligens vállalata versenyen! A verseny célja az intelligencia népszerűsítése, és az intelligenciával kapcsolatos kutatások támogatása, népszerűsítése.